Conferinţa Naţionala de Balneologie -  Editia a XI-a

29 Mai - 01 Iunie 2013, Slanic Moldova, Judetul Bacau, ROMANIA

Volum rezumate

Program

         Conferinţa Naţionala de Balneologie, cu participare internaţională  - Ediţia  a XI-a  se va desfăşura în perioada 29 Mai - 01 Iunie  2013 la Slanic Moldova. Comitetul de organizare are deosebita bucurie de a vă invita să luaţi parte la lucrările acestui eveniment, organizat anual de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicina Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti şi Asociaţia Română de Balneologie. 

            Ediţia a XI-a  este organizata cu sprijinul Primariei Orasului Slanic Moldova, sub egida Societatii Internationale de Hidrologie Medicala si Climatologie (ISMH), Federatiei Mondiale de Hidroterapie si Climatoterapie (FEMTEC), Comisiei Permanente de Speleoterapie a UIS, Ministerului Economiei si Ministerului Sanatatii.

Conferinţa va reprezenta o ocazie specială pentru dezbaterea problemelor de interes în asistenţa medicală şi cercetarea ştiinţifică privind potenţialul balnear al ţării noastre, fiind subliniate perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu. Vor fi aduse argumente necesare pentru buna promovare a utilizarii factorilor naturali terapeutici.

Tema conferinţei: Paradigmele dezvoltarii turismului balnear.

Invitati speciali: Prof. Dr. M. Zeki Karagulle, Presedintele Societatii Internationale de Hidrologie Medicala si Climatologie si Prof. Dr. Umberto Solimene, Secretar General al Federatiei Mondiale de Hidroterapie si Climatoterapie.

Vă aşteptăm şi considerăm că prezenţa dumneavoastră asigură succesul evenimentului.  

 

         Organizatorii Conferintei Nationale de Balneologie vor asigura transportul gratuit cu autocarul, in limita a 50 locuri, in ordinea inscrierii, plecarea urmand sa se faca din parcarea institutului: B-dul Ion Mihalache, nr. 11A (Maternitatea Filantropia), in data de 29 Mai, ora 11.00. Intoarcerea va fi in data de 01 Iunie 2013 la o ora ce va fi comunicata de organizatori. Rezervarea locului  va fi facuta prin email la:  secretar@bioclima.ro.

Inscrierea la eveniment se poate face online (accesand butonul din pagina evenimentului)  sau prin trimiterea formularului de inregistrare prin email la secretar@bioclima.ro.

Taxe de participare:  

-       PARTICIPANT INTERNATIONAL, cu 3 nopti cazare la Hotel Nemira: 300 Euro

-        MEDIC SPECIALIST SAU PRIMAR: 300 RON

-       MEDIC REZIDENT, ASISTENT MEDICAL:  100 RON

-       BIOLOG, CHIMIST, ALT PERSONAL CU STUDII SUPERIOARE: 100 RON  

 Taxele de participare pot fi plătite:   

  •  prin virament bancar, în contul Asociaţiei Române de Balneologie, cont IBAN nr. RO92RNCB0067118770120001, deschis la BCR - Sucursala Dr. Felix, C.I.F. 27579487, cu sediul în B-dul Ion Mihalache, nr. 11A, Sector 1, Bucureşti, cu menţiunea: taxa de participare conferinţa;

  • în numerar, la momentul primirii ecusonului de participare, dupa inregistrarea online

  • în numerar, la secretariat, Clinica IV, B-dul Ion Mihalache, Nr. 11A, etaj II

Se acordă 18 credite EMC în baza diplomei de participare.

Oferta servicii cazare:

Oferta servicii Slanic Moldova

Servicii

3 nopti cazare cu mic dejun inclus ;

lei/pers/pachet

Structura de primire

4 stele ;

H. NEMIRA - 15 cam

http://hotelnemira.ro/ 

3 stele ;

H.SLANIC- 50 cam.

http://www.slanichotels.ro/ 

 H.TELECONSTRUCTIA15 cam http://www.hotelteleconstructia.ro/ 

2 stele ;

Vila PALAS- 20 cam

http://www.perla.moldovei.ro/ 

 loc in dubla

375, 00

280,00

200,00

single

675,00

400,00

350,00

                Micul dejun se serveste in restaurantul din incinta fiecarui hotel; celelalte mese se vor organiza in comun; spatiile de conferinte si activitatile expozitionale adiacente (inclusiv pauzele de cafea) se vor organiza in incinta Cazino-ului din statiune; distanta intre locatii este de max. 200 m ;

REZERVARI: Gena Saulescu Boaca -  0740.211.685; Email: marketing@perla.moldovei.ro 

Prezentarea lucrarilor:
  • Durata comunicarilor orale este de 10 minute; durata referatelor este 20 de minute

  • Rezumatele lucrărilor ştiinţifice, redactate în limba română/engleză, vor fi trimise electronic pe situl conferintei, http://bioclima.ro/ocs/index.php/2013/2013 , sau prin email la  secretar@bioclima.ro, până la data de 01 Mai 2013 şi vor fi publicate în volumul de rezumate al conferinţei;

  • Conditii pentru redactarea rezumatelor:

-         Rezumatele vor cuprinde maximum 500 de cuvinte si vor fi redactate cu Times New Roman, font 12, fara diacritice, fara bold sau italic, fara sublinieri. Pot contine cuvinte cheie si indici bibliografici, dar in limita celor 500 de cuvinte.

-          Titlul va fi scris cu majuscule.

-         Numele autorilor vor fi scrise complet, cu prenumele urmat de numele de familie. Numele celui ce va prezenta lucrarea va fi subliniat.

-         Rezumatele vor respecta urmatoarea structura: Introducere, Obiective, Materiale si Metode, Rezultate, Concluzii.

-         Va fi specificata modalitatea de prezentare preferata: referat, comunicare orala sau poster.

  • Prezentările vor fi susţinute cu suport PowerPoint în limba română sau engleză şi vor fi încărcate în momentul înregistrării la eveniment.

  • Lucrările in extenso pot fi trimise la secretariatul comitetului de organizare prin  e-mail: secretar@bioclima.ro, până la data de 30 Mai 2013 şi vor fi publicate în Balneo-Research Journal.

Slănic Moldova

Slănic Moldova - scurtă descriere, obiective turistice şi informaţii utile

Scurtă descriere

Localitatea Slănic Moldova este situată în partea sud-vestică a judeţului Bacău, într-o depresiune flancată de culmi înalte, pe valea râului Slănic. Oraşul-staţiune are un potenţial turistic remarcabil, datorat în mare măsură izvoarelor de apă minerală care au transformat localitatea într-una dintre cele mai importante destinaţii de vacanţă atât pentru cei care au nevoie de tratament pentru diferite afecţiuni, cât şi pentru cei care caută relaxare într-o zonă pitorească din regiunea Moldova.

Staţiunea Slănic Moldova este un obiectiv turistic în sine pentru cei interesaţi de turism în regiunea Moldovei, atât pe timp de vară, cât şi iarna. Între punctele de atracţie turistică ale staţiunii se regăsesc Zona Izvoarelor Minerale, parcul din oraş, Cheile şi Cascada Slănicului, precum şi câteva lăcaşuri de cult: Mănăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt, Biserica Ortodoxă şi Biserica Catolică.

   

 Date geografice – localizare, componentă, climă

Principala cale de acces în localitatea Slănic Moldova este drumul naţional DN 12B Târgu Ocna – Slănic Moldova.

Căi de acces  

Prin localizarea sa, oraşul Slănic Moldova se învecinează cu comuna Dofteana în partea de nord, cu satul Cerdac în est, Băile Slănic în sud-vest şi satul Hârja în partea de sud. Localitatea are o suprafaţă de aproximativ 115 km2, puternic împădurită, populaţia staţiunii însumând circa 5.000 de locuitori.

Hidrografia oraşului este reprezentată de râul Slănic şi Trotuş, confluenţa acestora fiind localizată în partea de sud a staţiunii.

Regimul climatic al regiunii în care se află Slănic Moldova este cel de tip continental de tranziţie, cu veri răcoroase şi ierni blânde, temperatura medie anuală situându-se în jurul valorii de 7,1° Celsius.

Sponsori / Parteneri

Contract servicii

Contract sponsorizare

Persoana delegata pentru probleme locale de logistica: Eugen Poncos - 0745.305.963

Parteneri MEDIA            

Contact

B-dul Ion Mihalache, 11A, S. 1, Bucharest, Romania , Phone/Fax: +4-021-3186458